Logo BOCG

Opleidingen

Certificaat B

Algemene informatie over de cursus

De opleiding certificaat Beveiliging B leer je alle vakkennis Om beveiliger te worden. Start met deze theoretische opleiding en behaal binnen 6 maanden het certificaat. Als je besluit om door te gaan leren tot beveiliger mbo 2 krijg je vrijstelling voor de beroepsgerichte vakken als je het SVPB - certificaat B bezit.

Inhoud van de opleiding

Beschik je over een scherpe blik, communicatieve vaardigheden en een dienstverlenende instelling? En wil jij graag in de beveiliging werken? Start dan met de vakopleiding Certificaat Beveiliging B en behaal binnen 6 maanden het erkende branchecertificaat. Tijdens deze opleiding leer je alle theoretische vakkennis die je als beveiliger nodig hebt en zet je de eerste stap om bij een beveiligingsdienst aan de slag te gaan!

Daarom kies je voor Certificaat Beveiliging B:

Event Security Officer

Algemene informatie over de opleiding

Wil je werken als beveiliger tijdens evenementen zoals concerten en feesten? Dan is de opleiding Event Security Officer echt iets voor jou!

Inhoud van de opleiding

De opleiding is zeer praktijkgericht en actueel. Je doet allereerst de basiskennis op met betrekking tot de beveiliging van evenementen. Ook de geldende wet- en regelgeving en de organisatorische structuur worden uitgebreid behandeld.

Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de event security officer. Hoe handel je bijvoorbeeld bij dronkenschap, samenscholingen, geweldpleging of agressief gedrag? Waar let je op bij surveilleren en wanneer mag je fouilleren? Ook zaken als crowd control, ontruimingsprocedures en brandpreventie komen aan bod.

De theoretische kennis wordt vervolgens toegepast in het praktijkdeel van de opleiding.

Beroepsmatig verkeersregelaar

Algemene informatie over de opleiding

In de opleiding Beroepsmatig Verkeersregelaar leer je veilig en zelfstandig het verkeer te regelen. Deze opleiding is zowel voor particulieren als voor medewerkers van de overheid en bedrijven. Je krijgt in deze opleiding inzicht in gedrag van verkeerdeelnemers waarbij veiligheid een belangrijk aspect is. Daarnaast verdiep je je onder andere in het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens.

Inhoud van de opleiding

  • Wetgeving voor verkeersregelaars
  • Eigen veiligheid en veiligheid weggebruiker
  • Reglement verkeersregels en verkeerstekens
  • Aansprakelijkheid
  • Inzicht in verkeersgedrag
  • Praktijkoefeningen verkeersregeling in diverse situaties binnen de bebouwde kom